Κρεμμυδόσουπα με μόνο 167 θερμίδες!

<p><strong>Υλικά: </strong></p>
<p>4 κρεμμύδια, ξερά μετρίου μεγέθους</p>
<p>4 φλυτζάνια ζεστό νερό</p>
<p>1 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο </p>
<p>2 μεγάλες πατάτες, τριμμένες στο τρίφτη</p>
<p>1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</p>
<p>2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ</p>
<p>1 ποτήρι κρασί άσπρο </p>
<p>αλάτι, πιπέρι </p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p>Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε 6 τεμάχια το κάθε ένα. Τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις μελώσουν τα κρεμμύδια, ρίξτε το κρασί και αφήστε τα για τρία λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ζεστό νερό και τις τριμμένες πατάτες. Αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τα. Διαλύστε το κορνφλάουρ μαζί με 4 κ.σ. νερό. Μόλις ψηθεί η κρεμμυδόσουπα, "δέστε" την με το μείγμα του κορνφλαουρ.</p>

Σχετικά άρθρα