Πικάντικο ψαρονέφρι με σύκα!

20 Σεπτεμβρίου 2013

 

Υλικά:

1 ψαρονέφρι

3 λιαστές τομάτες

4 σύκα

1 καυτερή πράσινη πιπεριά

μία χούφτα καρύδια

2 κ.σ.μέλι

2 σφηνοπότηρα μπράντυ

μία πρέζα μπούκοβο

αλατοπίπερο

λίγο σπάγγο

λαδόκολλα

 

Εκτέλεση:

Κάνουμε μία τομή κατά μήκος του κρέατος χωρίς όμως να το χωρίσουμε στα δύο (το ανοίγουμε σαν βιβλίο).

Σε μπολάκι ανακατεύουμε τις τομάτες, την πιπεριά, τα σύκα και τα καρύδια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει όλα και με το μίγμα γεμίζουμε το κρέας και το δένουμε με το σπάγγο.

Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε το μέλι με το μπράντυ (να μη βράσουν). Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο.

Με το πινέλο μας περνάμε το κρέας γύρω-γύρω και το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 200 για μία περίπου ώρα.






ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace