Ελένη Παπανδρέου

Η Ελένη Παπανδρέου είναι Κοινωνική Λειτουργός. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έκτοτε απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπου και εργάζεται σε ΜΚΟ με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στις σπουδές της, φοιτά, επίσης, στο τμήμα Ιστορίας Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο «Εισαγωγή στην ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία» από το Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών, ενώ στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης παρακολουθεί ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Θετική Ψυχολογία.

Επιπλέον, ασχολήθηκε εθελοντικά στο σύλλογο εθελοντών κοινωνικής & συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους «Πνοή Αγάπης», ενώ εδώ και δύο χρόνια είναι εθελόντρια στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και ασχολείται με τη δημιουργική απασχόληση ασυνόδευτων παιδιών στο «Αγία Σοφία» και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Ελένη Παπανδρέου 
Κοινωνική Λειτουργός
[email protected]

Σχετικά άρθρα