Τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο μαμά;

20 Σεπτεμβρίου 2013
Τρεις προτάσεις για να περάσεις ένα ευχάριστο διήμερο μαζί με το παιδί σου!Θέατρο, παιχνίδι με κούκλες αλλά και δωρέαν κινηματογραφικές προβολές.Προβολές για παιδιά, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, οι «Αζούρ και Ασμάρ» (110’) θα μας μαγέψουν με ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα, μουσική αλλά και βαθύτερα νοήματα, για παιδιά – και όχι μόνο.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, σας περιμένουμε για ένα ταξίδι στη «ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης» (90’), να απολαύσετε τις απίθανες περιπέτειες του ‘Αλεξ, του Μάρτι και της παρέας του, που γίνονται μέλη ενός περιοδεύοντος τσίρκου προκειμένου να ξεφύγουν από τη δαιμόνια αστυνομικό Σαντέλ ΝτιΜπουά.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευγενική προσφορά της Vodafone και την επιμέλεια της Real Cinema Screen.

 Οι ταινίες είναι μεταγλωττισμένες

 
 

Οι τρεις σωματοφύλακες τουΑλέξανδρου Δουμά,

....σε διασκευή τηςΞένιας Γεωργοπούλου, ανεβαίνει από την παιδική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου στο Βασιλικό Θέατρο, σεσκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Δουμά, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες, σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση.

 Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι φιλοδοξώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Εκεί γίνεται φίλος με τους τρεις σωματοφύλακες Άθω, Πόρθο και Άραμι, κι όλοι μαζί μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες, που ξεκινούν από τις συμπλοκές τους με τους φρουρούς του δολοπλόκου καρδινάλιου και φτάνουν μέχρι την εμπλοκή τους στην ερωτική ιστορία της βασίλισσας με τον δούκα του Μπάκιγχαμ.

Απ’ τα ταξίδια στο Λονδίνο για τις υποθέσεις της βασίλισσας, μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ με τον στρατό του βασιλιά, οι τέσσερις φίλοι παραμένουν αχώριστοι, κάνοντας σύνθημά τους το «Ένας για όλους και όλοι για έναν».

 Η νέα διασκευή του έργου για το παιδικό και νεανικό κοινό απλοποιεί την πλοκή του πρωτοτύπου, διατηρώντας τη ζωντάνια των διαλόγων του συγγραφέα. Η προσθήκη τραγουδιών υπογραμμίζει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, ενώ το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες στο σχολείο τους και στη γειτονιά τους.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Δουμάς
Διασκευή: Ξένια Γεωργοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ