Υλικά: 

για 4-6 άτομα

1 κιλό αρνάκι γάλακτος ( μπούτι  ξεκοκαλισμένο)

1 κιλό πατατούλες

½ κιλό γιαούρτι

2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

3 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε νιφάδες

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Καθαρίζουμε τις πατατούλες . Αν δεν είναι πολύ μικρές τις κόβουμε σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με 2 φλ. νερό . Τα ψήνουμε στους  200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου γυρίζοντας το δύο –τρεις φορές για να πάρουν χρώμα .θα πρέπει το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά στο τέλος . αν έχουν μείνει υγρά στο ταψί θα πρέπει να στραγγίξουμε το φαγητό.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι ,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάπρικα. Περιχύνουμε το κρέας με τις πατατούλες με το μίγμα του γιαουρτιού και το βάζουμε στο φούρνο να ροδίσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ατομικά πυρίμαχα σκεύη και να βάλουμε εκεί το φαγητό σε μερίδες .

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ


CONNECT & FOLLOW
boro-facebook
boro-twitter
boro-youtube
boro-e-mail