Μπριάμ με φέτα

23 Σεπτεμβρίου 2013

  Μια παραδοσιακή μεσογειακή συνταγή. Ένα πιάτο πλούσια σε φυτικές ίνες, απαραίτητα αντιοξειδωτικά και καλής ποιότητας λιπαρά.

Υλικά:
3 μελιτζάνες φλάσκες
3 μεγάλα κολοκύθια
3 μεγάλα καρότα
2 πράσινες πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φλιτζάνια πολτοποιημένες ντομάτες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη με το χέρι

Εκτέλεση: 
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε έτσι για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν όλη την πικρίλα.
Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκύθια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Ξεπλένουμε καλά τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην άκρη μαζί με τα άλλα λαχανικά.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε εναλλάξ τις ροδέλες από όλα τα λαχανικά, μέχρι να τελειώσουν και να γεμίσει το ταψί.
 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και περιχύνουμε με την ντομάτα και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε παντού τη φέτα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ