Πώς να αντιμετωπίσεις τους ανταγωνιστικούς ανθρώπους

23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ανταγωνισμός είναι στη φύση μας, όμως μερικές φορές μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό στη καθημερινή μας ζωή. Δείτε πώς να αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στη δουλειά σας.

Στο γραφείο : Ένα ανταγωνιστικό άτομο στην δουλειά  που παίρνει επιπλέον εργασία και αρμοδιοτήτες μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για όλη την ομάδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκείς αρμοδιότητες για να αναλάβετε το μερίδιο σας και να δείξετε το ταλέντο σας. Εάν ένα μέλος της ομάδας πηγαίνει πέρα από αυτό, να θυμάστε  ότι  μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετι  για να αισθάνεται πιο άνετα και ασφαλής.

Από την άλλη, ένας  συνεργάτης που σας ανταγωνίζεται και  που προσπαθεί να σας υπονομεύσει ή να λάβει πίστωση για την εργασία που κάνατε, απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση. Γίνετε προσεκτικοί  και  χρησιμοποιήστε κωδικούς πρόσβασης για την προστασία των πληροφοριών σας. Τηρείστε  λεπτομερή αρχεία των project  σας και  βέβαιοθείτε  ότι  το αφεντικό σας, ξέρει τι έχετε κάνει. Μπορεί να θέλετε να αντιμετωπίσει το πρόσωπο άμεσα να τους αφήσουμε να ξέρετε ότι είστε σ 'αυτά.

Στην οικογένεια: Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που είναι ανταγωνιστικoί σχετικά  για τα σπίτια, τα παιδιά τους, τα μέρη που πάνε για φαγητό και ούτω καθεξής είναι είτε ανασφαλείς ή αλαζόνες και θέλουν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους . Αν είναι ανήκουν στους ανασφαλής τύπους, επαινέστε τους για τα επιτεύγματά τους και  παραμονείνετε ήρεμοι και φιλικοί  μπορείτε να τους βλέπετε ως σύμμαχο. Αν είναι αλαζόνες μπορείτε  να αλλάξετε το θέμα όταν αρχίσουν να μιλάν για τα κατορθώματά τους.

Γενικά: Προσπαθείστε να καταλάβετε γιατί  ο συγκεκριμένος άνθρωπος γίνεται ανταγωνιστικός. Μάθετε ποιοι είναι οι στόχοι του και πως μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε υπέρ σας και όχι εναντίον σας. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...