Πώς να προετοιμαστείς σωστά για να μην κρυολογήσεις το χειμώνα

23 Σεπτεμβρίου 2013

Η θερμοκρασία έχει πέσει και οι πρώτες βροχές έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται πλέον από ένα κρυολόγημα ή μια ίωση και για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε προκειμένου είτε να την αντιμετωπίσετε είτε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα. Μόλις αισθανθείτε αδιαθεσία και κακουχία μπορείτε να ακολουθήσετε  τα εξής:

 Κρατηθείτε ενυδατωμένοι

Οι γιατροί συστήνουν να παραμένουμε καλά ενυδατωμένοι, πίνοντας πολλά υγρά και φυσικούς χυμούς και με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πάρτε ένα παυσίπονο για να ανακουφιστείτε

Υπάρχουν πλέον πολλά φάρμακα τα οποία μπορεί να σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος ή μιας ίωσης αλλά στην περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει σχετικά  με το τι πρέπει να κάνετε. Αν αισθάνεστε χειρότερα, έχετε έντονους πονοκεφάλους  ή πυρετό που επιμένει, αυτό δείχνει ότι έχετε κάτι παραπάνω από ένα απλό κρυολόγημα και θα πρέπει να σας δει ο γιατρό σας.

Γαργάρες με αλατόνερο

Οι γαργάρες με αλατόνερο θα σας βοηθήσουν πολύ με τις ενοχλήσεις του λαιμού καθώς με τον τρόπο αυτό θα εμποδίσετε την επιδείνωση του κρυολογήματος ή της ίωσης. Επίσης, οι σούπες θα σας βοηθήσουν

Ξεκούραση

Για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα θα πρέπει να ξεκουραστείτε αρκετά ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε γρήγορα τις δυνάμεις σας και να επιστρέψετε σύντομα στις δραστηριότητές σας. Εάν πάλι πρέπει να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία σας μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τα χέρια σας και  να κρατάτε αποστάσεις από τους συναδέλφους σας προκειμένου να μην τους κολλήσετε.

Ακολουθήστε μια διατροφή υγιεινή διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά βοηθά το ανοσοποιητικό  σύστημα να ανταπεξέλθει στα κρυολογήματα και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες συμβουλές θα σας βοηθήσει σύντομα να αισθανθείτε καλύτερα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ