Σεισμός 7,8 βαθμών στο Πακιστάν

24 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή του δυτικού Πακιστάν.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση θυμάτων ή σημαντικών ζημιών από τον σεισμό αυτόν, ο οποίος σημειώθηκε στις 16:29 τοπική ώρα (14:29 ώρα Ελλάδος) σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πόλη Χούζνταρ, στην πακιστανική επαρχία Μπαλουτσιστάν, και είχε εστιακό βάθος περίπου 15 χιλιομέτρων, σύμφωνα επίσης με την αμερικανική και την πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία. Το τηλεοπτικό δίκτυο Geo μετέδωσε ότι ορισμένα σπίτια στην περιοχή αυτή υπέστησαν ζημιές.

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός στις μεγάλες πόλεις του νοτίου Πακιστάν, όπως το Καράτσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, αλλά και έως την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, όπου κουνήθηκαν κτίρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να βγουν από τα κτίρια στο Καράτσι, φοβούμενοι μετασεισμούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya.

"Ήταν ένας ισχυρός σεισμός. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, αναμένουμε μετασεισμούς", δήλωσε στο GEO ο επικεφαλής της πακιστανικής σεισμολογικής υπηρεσίας Ζάχιντ Ράφι. Ωστόσο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή του Μπαλουτσιστάν, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις. "Η περιοχή που επλήγη είναι αραιοκατοικημένη, χωρίς ψηλά κτίρια, ελπίζω επομένως ότι οι απώλειες θα είναι ελάχιστες", πρόσθεσε ο Ράφι.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας ισχυρός σεισμός στο ανατολικό Ιράν είχε προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, οι 40 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους σε μια μικρή πακιστανική πόλη της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, στην μεθόριο με το Ιράν.

 

xrimaonline.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...