Η συνταγή για Creme Brulee από ροδάκινα

25 Σεπτεμβρίου 2013

Υλικά:

300 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
100 γρ τυρί κρέμα
1 κλωναράκι βανίλιας
90 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού
4 μισά ροδάκινου (κονσέρβα) σε κύβους

Εκτέλεση:

Σχίζετε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος και στη μέση. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το τυρί κρέμακαι το κλωναράκι βανίλιας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μπορεί να ξυστεί το κλωναράκι βανίλιας. Μην αφήνετε το μίγμα να βράσει! Προσθέτετε τους κρόκους αυγού και χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός.

Ζεσταίνετε τους κύβους ροδάκινου στο φούρνο, χρησιμοποιώντας ένα ταψί, ή σε μπεν μαρί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 °C. Μοιράζετε το ροδάκινο σε 6 φορμάκια για σουφλέ και τα γεμίζετε με το μίγμα της κρέμας.

Ψήνετε την κρέμα στο φούρνο για 45 λεπτά. Μόλις στερεοποιηθεί η κρέμα, τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε την κρέμα με καστανή ζάχαρη και την καραμελώνετε τοποθετώντας το φορμάκι κάτω από το καυτό γκριλ. Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό φλόγιστρο.


https://www.facebook.com/spicehousegreece

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ