Πώς να φτιάξετε γλυκόξινο χοιρινό ψαρονέφρι με λαχανικά

25 Σεπτεμβρίου 2013

Υλικά συνταγής: 

Κομμένο μπουκιές χοιρινό ψαρονέφρι: 800 γρ. 
Μέλι: 3 κουταλιές σούπας 
Ξύδι: 2 κουταλιές σούπας 
Σάλτσα σόγιας: 6 κουταλιές σούπας 
Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο: 2 - 3 κουταλιές σούπας 
Κομμένα μεγάλους κύβους κολοκυθάκια: 3 μικρά τρυφερά 
Κομμένη λουρίδες κόκκινη πιπεριά: 1 μέτρια 
Κομμένη λουρίδες πράσινη πιπεριά: 1 μέτρια 
Σουσάμι: 1 κουταλιά 
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 

Εκτέλεση: 

1. Ανακατεύετε σε μπολ την σάλτσα σόγιας με το μέλι και το ξύδι και προσθέτετε το χοιρινό. Το ανακατεύετε και το αφήνετε 15 λεπτά στο ψυγείο να τραβήξει. Αν έχετε χρόνο, το αφήνετε παραπάνω. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. 
2. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το χοιρινό, αφού το βγάλετε από την μαρινάδα, την οποία δεν πετάτε, θα την χρησιμοποιήσετε αργότερα. 
3. Ροδίζετε 3 - 4 λεπτά το κρέας και προσθέτετε τα λαχανικά μαζί με την μαρινάδα. Τα μαγειρεύετε κι αυτά 3 - 4 λεπτά, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο, αδειάζετε σε πιάτο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.

 

https://www.facebook.com/spicehousegreece

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ