Σινεμά: 2 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις απόψε

25 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα Τετάρτη προτείνω ένα αφιέρωμα που πραγματοποιείται από τις Νύχτες Πρεμιέρας σε έναν κλασσικό Γάλλο σκηνοθέτη τον Ζορζ Φρανζί. Δεν είναι γνωστός στη χώρα μας αλλά έχει υπογράψει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες, το αριστούργημά του είναι τα «Μάτια χωρίς πρόσωπο»

Παίζεται στο Οdeon Opera στις 8 το βράδυ είναι μια ταινία 1960 και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ που έχει μείνει στην ιστορία του σινεμά και είναι η ιστορία ενός χειρούργου ο οποίος αρπάζει και σκοτώνει νεαρές γυναίκες και παίρνει κομμάτια από το σώμα τους για να επαναφέρει το πρόσωπο της κόρης του το οποίο έχει καεί σε ένα ατύχημα. Είναι μια από τις αγαπημένες ταινίες των σουρεαλιστών , του σινεμά του φανταστικού και νομίζω ότι αξίζει κανείς να την παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη.

Στο Odeon 2 επίσης προβάλλεται μια εξαιρετική ταινία του σκηνοθέτη Μπερτολούτσι, στις 10 το βράδυ, «Η στρατηγική της αράχνης». Μια ταινία που έκανε μεγάλη αίσθηση στην εποχή της γιατί μιλούσε για το θέμα των δοσίλογων την  εποχή του Μουσολίνι, του ιταλικού φασισμού. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που θίγει σημαντικά ζητήματα της ιταλικής ιστορίας, μια πολύ μοντέρνα ταινία που προβάλλεται στα πλαίσια του αφιερώματος που κάνουν οι νύχτες πρεμιέρας στον Γιάννη Μπακογιαννόπουλο ο οποίος έχει διαλέξει μερικές από τις αγαπημένες του ταινίες ανάμεσα στις οποίες και η «Στρατηγική της Αράχνης» της οποίες προλογίζει κιόλας. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ