Μπουρεκάκια με σπανάκι

26 Σεπτεμβρίου 2013

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
½ κιλό ζύμη σφολιάτα εμπορίου

Για την γέμιση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ( μόνο το άσπρο μέρος)
200 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
¾ φλιτζάνια βρασμένες φακές
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το σπανάκι και τις ντομάτες και βράζετε για 2-3 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις φακές.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - σφολιάτας
Απλώνετε τη σφολιάτα και τη χωρίζετε σε 12 κομμάτια.
Βάζετε από μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε σε «φακελάκι» ή μισοφέγγαρο.

Ενώνετε τις άκρες με νερό, να κολλήσουν καλά. Βάζετε σε λαδωμένο ταψί, αλείφετε με λάδι ή βούτυρο και ψήνετε για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ