Κόκκινες φακές με πατάτα

26 Σεπτεμβρίου 2013

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 πακέτο κόκκινες φακές
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις φακές με άφθονο νερό και τις αφήνουμε στο νερό μέχρι να καθαρίσουν. και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Μόλις μαραθεί λιγάκι, προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε για πολύ λίγο και μετά ρίχνουμε το νερό (κατά προτίμηση βραστό). Ταυτόχρονα ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά με συχνό ανακάτεμα.

Στη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε αν χρειάζεται να ρίξετε και άλλο νερό.
Λίγο πριν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και τη ρίγανη.

Περνάμε όλη τη σούπα από τον μύλο του πουρέ ή για πιο ευκολία από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε να πάρει μία ακόμα βράση ανακατεύοντας για να γίνει βελουτέ.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Maxwell Maltz
Η Σκέψη της ημέρας
Maxwell Maltz
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...