Ποιες ταινίες αξίζει να δω το Σαββατοκύριακο;

27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κριτικός κινηματογράφος του περιοδικού Αθηνόραμα προτείνει στους αναγνώστες του boro.gr δυο ταινίες που θα προβληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του "Νύχτες Πρεμιέρας"

Xρήστος Μήτσης: 

Σήμερα Σάββατο στον Δαναό προτείνω να παρακολουθήσουμε την καινούργια ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Ο εχθρός μου». Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος είναι από τους καλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, αυτή είναι η τέταρτη ταινία του με ένα πολύ επίκαιρο θέμα. Μιλά για την μισαλλοδοξία της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Θα βρίσκονται εκεί όλοι οι συντελεστές της ταινίας ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς των ελληνικών ταινιών.

Αυτό είναι κάτι που χρόνια τώρα γίνεται στα πλαίσια του «Νύχτες πρεμιέρας» δηλαδή βραβεύουν τους καλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά. Την Κυριακή έχουμε την τελετή λήξης του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» όπου θα προβληθεί η ταινία η «Ζωή της Αντέλ» η είσοδος όμως γίνεται με προσκλήσεις.

 

Στις 6 όμως το απόγευμα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε στον Δαναό 1 τον «Μεγάλο Αποχαιρετισμό», μια ταινία που συμπληρώνει 40 χρόνια φέτος… Επετειακή προβολή για το μοντέρνο φιλμ νουάρ του Ρόμπερτ Άλτμαν, cult ταινία αλλά και μοντέρνα περιπέτεια την οποία όποιος δεν είχε την τύχη να παρακολουθήσει μέχρι σήμερα, αξίζει πραγματικά να την ανακαλύψει. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...