Συγκινητικό πρότζεκτ: Ηλικιωμένοι βλέπουν στο καθρέπτη τον νεαρό εαυτό τους

30 Σεπτεμβρίου 2013

Ενα πολύ συγκινητικό πρότζεκτ με τίτλο «Mirrors» (Καθρέφτες ) παρουσίασε πρόσφατα ο Αμερικανός φωτογράφος Τομ Χάσεϊ, δείχνοντας με πολύ τρυφερό τρόπο, ότι τελικά τα χρόνια δεν έχουν σημασία, αφού ο καθένας είναι όσο νέος νιώθει.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ηλικιωμένοι να κοιτούν σε καθρέφτες και να βλέπουν την αντανάκλαση του εαυτού τους σε νεαρή ηλικία. Σύμφωνα με την Huffington Post, ο Χάσεϊ εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο πρότζεκτ, μετά από μία γλυκόπικρη συζήτηση που είχε με έναν βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος του είπε ότι δεν κατάλαβε πόσο γρήγορα πέρασαν τα χρόνια.

«Μου είπε ότι δεν κατάλαβε πώς θα μπορούσε να είναι 80 ετών, εφόσον ο ίδιος αισθάνθηκε ότι είναι νεαρός άντρας. Απλά δεν αισθάνεται ότι είναι δυνατόν να είναι 80 ετών» δήλωσε ο Χάσεϊ.

Στη σειρά Mirrors, ο Χάσεϊ διοχετεύει το διαχωρισμό ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό κάνοντας τις δεκαετίες να καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας. Πυροσβέστες, δάσκαλοι, χημικοί, μπαλαρίνες και νοσοκόμες αντιμετωπίζουν τον ηλικιωμένο εαυτό τους στον καθρέφτη φορώντας ρετρό στολές.

Για τις ανάγκες της φωτογράφησης, ο Χάσεϊ και η ομάδα του βρήκαν πειστικούς σωσίες με διαφορά ηλικίας από το μοντέλο περίπου 40 ή 50 χρόνια. Τα αποτελέσματα είναι ρεαλιστικά και οδυνηρά, παρουσιάζοντας την αμήχανη σχέση που έχουμε με τις αλλαγές του σώματός μας με την πάροδο του χρόνου.Πηγή: www.iefimerida.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ