Μπακαλιάρος στιφάδο

2 Οκτωβρίου 2013


Υλικά:

1 ½ κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και ξαρμυρισμένο

1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)

1 φλ.τσαγ κόκκινο κρασί

½ φλ.τσαγ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνη

½ κ.γλκ κύμινο

½ κ.γλκ πιπέρι

4 κόκκους πιπέρι

3 κόκκους μπαχάρι

3 γαρίφαλα

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα πορτοκάλι

 

Διαδικασία:

Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και το ξαρμυρίζουμε για 18 ώρες και στην διάρκεια αλλάζουμε το νερό για 7 φορές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπακαλιάρο, 1 φλ.τσαγ νερό, την δάφνη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράση για 10΄. Ρίχνουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, την πορτοκαλόφλουδα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα μικρά κρεμμύδια. Αφού μελώσουν τα κρεμμύδια και δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες βραστές ή χόρτα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ