Ένα διαφορετικό κέικ πορτοκαλιού με γλάσο!

2 Οκτωβρίου 2013

Υλικά:

Για το κέικ

3 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια

4 μεγάλα αυγά

¾ φλιτζάνι τσαγ γάλα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι

 

Για το σιρόπι:

1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

 

Για το γλάσο:

1 ¼ φλιτζάνι τσαγ Ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1-2 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

 

Διαδικασία:

Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 30 εκ. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός τη ζάχαρη, το βούτυρο για 5΄ μέχρι να αφρατέψει.  Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και χτυπήστε σε  μέτρια ταχύτητα μέχρι ομογενοποιηθούν. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα στης αντιστάσεις για 50-60 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα όντα την βάλουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ για 10΄ λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι ώστε να πάει σε όλο το κέικ και να το απορροφήσει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Για το σιρόπι: σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Για το γλάσο: Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το νερό μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή ρευστότητα. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ