Ετών 35 και ανύπαντρη: Τι πρέπει να κάνεις

2 Οκτωβρίου 2013

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Eίμαι 34 ανύπαντρη,η πίεση απο τους γονείς και με νοοτροπίες παλιάς εποχής σε τι κατάσταση μπορεί να με φέρει; Γιατί ήδη εδώ κ ενα χρόνο εχω απίστευτη πίεση που με ρίχνει κάτω σαν να μη θέλω να δω κανέναν

Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην συνεργάτιδά μας στην Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγο.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι γονείς πάντα ενδιαφέρονται για τα ενήλικα παιδιά τους αλλά το πλαίσιο αναφοράς του είναι παλαιό εχει να κάνει με τις συνθήκες που επικρατούσαν δεκαετίες πριν και δεν είναι εναρμονισμένο με την εποχή μας. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε την άποψη των γονιών μας αλλά δεν είναι απαραίτητο να την ενστερνιστούμε και να την ακολουθήσουμε. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μια συζήτηση με τους γονείς σας και να τους διαβεβαιώσετε αν θέλετε, ότι θα μπείτε σε μια σοβαρή σχέση όταν όμως βρεθεί το κατάλληλο άτομο – αν αυτός είναι ο στόχος σας. Αν δεν είναι αυτός ο στόχος σας εξηγήστε τους για ποιους λόγους είναι διαφορετική η θέλησή σας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια με τον εαυτό της και τις επιλογές της. Εσείς είστε αυτή που γνωρίζετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και θα πρέπει να έχετε πίστη στον εαυτό σας και να κάνετε εκείνο που νομίζετε ότι είναι σωστό. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να μπορέσουμε να απαγκιστρωθούμε από τις επιθυμίες των γονιών μας. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι μεγαλώνοντας έχουμε ανάγκες οι οποίες είναι διαφορετικές από τις δικές τους. Και εκείνοι θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας.

Είναι όντως δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος στις μέρες μας. Πολλές φορές συμβουλεύω τις γυναίκες να βρουν ενασχολήσεις και χόμπι και τρόπους να μη μένουν με τους γονείς συνέχεια. Το κάθομαι σπίτι και περιμένω να βρω τον άνδρα που να παντρευτώ είναι λάθος. Επίσης το να έχει κάποια γυναίκα ια στάνταρ παρέα ζευγαριών και να μην επεκτείνει τον κοινωνικό της κύκλο είναι και αυτό μια λανθασμένη τακτική. Οι σύντροφοι δεν βρίσκονται με μαγικό τρόπο. Πρέπει κανείς να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να δρομολογήσει συγκεκριμένες επιλογές.

Μια σημαντική σκέψη που πρέπει να κάνει η γυναίκα που θέλει να παντρευτεί και δεν τα έχει καταφέρει είναι να εξετάσει για πιο λόγο δεν έχει βρει ακόμα κάποιον σύντροφο. Να εξετάσει το παρελθόν της : Μήπως στις σχέσεις επαναλαμβάνει λάθη; Μήπως διαλέγει τον ίδιο λάθος άντρα για σχέση; Μήπως τα κριτήριά τους είναι πολύ αυστηρά;   Γνωρίζουν καινούργια άτομα, φροντίζουν να κάνουν νέες γνωριμίες που μπορεί να καταλήξουν σε σχέση;

Οι επιλογές που κάνει μια γυναίκα σε αυτή την ηλικία πρέπει να καταλήγει σε κάτι μόνιμο… δεν θα πρέπει δηλαδή, οι επιλογές να σαμποτάρουν την επιθυμία τους. Πολλές φορές στην ηλικία των 32-36, γυναίκες βρίσκονται μαζί με έναν άνδρα που ξεκάθαρα δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό το γάμο εκείνες επιμένουν και εγκλωβίζονται σε μια σχέση που δεν τους προσφέρουν αυτό που θέλουν. Ο άνδρας μπορεί να είναι ειλικρινής στις προθέσεις του, εκείνες λένε εγώ θα του αλλάξω την γνώμη… είναι λάθος όμως αυτό γιατί έτσι, όχι μόνο δεν σεβόμαστε την επιθυμία του άλλου αλλά ούτε και τον εαυτό μας.

Ένα άλλο ζήτημα  είναι όταν μια κοπέλα  σε αυτή την ηλικία δεν αποφασίζει να κάνει επιλογή ανθρώπου που τον ξέρει. Βγαίνει με κάποιον μια δυο φορές, αρχίζει να υπάρχει μια διακεκομμένη επικοινωνία, από την αρχή φαίνεται ότι δεν υπάρχει προοπτική, κάτι πάει στραβά αλλά του αφιερώνει χρόνο πολύ. Το αποτέλεσμα; Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνει σε κάποιον που φαίνεται ότι δεν είναι κατάλληλος για σοβαρή σχέση τόσο περισσότερες ευκαιρίες χάνει αλλά και πολύτιμο χρόνο και βέβαια πολλές φορές βγαίνει πληγωμένη και απογοητευμένη μέσα από αυτές τις καταστάσεις. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ιωαν***** ****
15:40 Κυριακή 25/05/2014
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΚΑΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ PC ΜΟΝΟΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΟΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΘΕΛΕΙ Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ
Αντυ***** ****
20:32 Παρασκευή 4/10/2013
Είμαι 44 χρ χωρισμένη 7χρμε ένα γιό 1314 χρ που ζεί με τον πατέρα του Εχω μια σχέση τώρα και 2 χρ με έναν άνδρα χωρισμένο με 3 μεγάλα παιδιά αφοσιωμένο κυριολεκτικά σε μένα Κι εγώ νοιώθω πράγματα γι αυτόν και του λέω πως τον αγαπώ Ομως έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας 22 χρ και παρ όλο που δεν φαίνεται οι γονείς μου είναι κάθετοι για γάμο μ αυτόν τον άνθρωπο που πραγματικά ένοιωσα έζησα έντονες ευτυχισμένες στιγμές μαζί του Συνήθειες ερωτικά τα θέλω μας ταιριάζουν απόλυτα Τελευταία έχω επιτρέψει σ έναν γιατρό νεότεροτου και οικονομικά καλύτερα να με φλερτάρει αλλά δεν έχω προχωρήσειΝοιώθω να είμαι χαμένη να μήν ξέρω τι να κάνω Σκοπός μου είναι ο γάμος και η μόνιμη συμβίωση Να ακούσω τους γονείς μου και να προχωρήσω με τον γιατρό η να μείνω σε κάτι που ξέρω και με γεμίζει σαν γυναίκα έστω με λιγότερο χρήμα ΒΟΗΘΕΙΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ