Κέικ με μόνο 200 θερμίδες το κομμάτι!

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p>200γρ. μαργαρίνη light</p>
<p>200γρ. καφέ ζάχαρη</p>
<p>½ λεμόνι ξύσμα</p>
<p>1 δόση βανίλια σκόνη</p>
<p>350γρ. χυμός ροδάκινο (χωρίς ζάχαρη)</p>
<p>400γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)</p>
<p>5γρ. σόδα</p>
<p>5γρ. μπέικιν πάουντερ</p>
<p>2γρ. κάρδαμο σκόνη</p>
<p>1γρ. μοσχοκάρυδο σκόνη</p>
<p>50γρ. καρύδια τριμμένα</p>
<p>120γρ. σταφίδες ξανθές</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p>Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να διογκωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό ροδάκινο. Αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφού πρώτα τα έχουμε βάλει μέσα σε ένα λεκανάκι και ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.</p>
<p>Γεμίζουμε μία φόρμα του κεικ, αφού προηγουμένως την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, μέχρι τα ¾ του ύψους της. Ψήνουμε στους 160<sup>ο</sup>C για 35-40 λεπτά περίπου.</p>
<p> </p>
<p>202 θερμίδες το κομμάτι</p>
<p>31,57γρ υδατάνθρακες</p>
<p>2,54 πρωτείνες </p>

Σχετικά άρθρα