Σαλάτα με ρεβίθια και δυόσμο

3 Οκτωβρίου 2013

Ένας εύκολος τρόπος για να βάλετε τα όσπρια στη διατροφή σας και το καλοκαίρι. Μια σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες, φυτική πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, με λίγες θερμίδες για ένα κανονικό γεύμα.


Υλικά
1 φλιτζάνι ρεβίθια 
4-5 κομμάτια λιαστή ντομάτα
1 αγγουράκι φρέσκο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
6-7 φύλλα δυόσμου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 4-5 ώρες σε νερό με αλάτι.
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα αφαιρώντας τον αφρό μέχρι να μαλακώσουν καλά και να τρώγονται.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ