Σπιτική μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

<p><span>Ένα γευστικό γλυκό με σπιτικά υλικά. Προσοχή στην ποσότητα γιατί τις έχει τις θερμιδούλες της.</span></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά</strong><br /><span>1 ½ λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών</span><br /><span>200γρ σιμιγδάλι</span><br /><span>1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη</span><br /><span>2 βανίλιες</span><br /><span>½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span>Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο</span><br /><span>1 πακέτο φύλλο κρούστας</span><br /><span>Κανέλλα και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα</span><br /><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><span>Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.</span><br /><span>Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και τις βανίλιες.</span><br /><span>Μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.</span><br /><span>Σε ένα τετράγωνο ταψί αλείφουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο.</span><br /><span>Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, λαδώνουμε και πάλι και από πάνω βάζουμε και δεύτερο φύλλο. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να βάλουμε 8 φύλλα. Δεν κόβουμε τα πλαϊνά θα τα χρειαστούμε στο τέλος.</span><br /><span>Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.</span><br /><span> Γυρίζουμε τα πλαϊνά περισσεύματα από τα φύλλα προς τα μέσα και σκεπάζουμε ελαφρά την κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε πάλι 8 φύλλα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και στη βάση.</span><br /><span>Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.</span><br /><span>Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.</span></p>

Σχετικά άρθρα