Φθινοπωρινή θεραπεία για νεανικό δέρμα χωρίς ρυτίδες

3 Οκτωβρίου 2013

Γράφει ο Dr. Ζήσης K. Μπουκουβάλας, Πλαστικός Χειρουργός. Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan»Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μπορεί ο ήλιος να είναι ένας ισχυρότατος σύμμαχος στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, αφού πολλές βιταμίνες και ορμόνες χρειάζονται το ηλιακό φως, αλλά τα τελευταία χρόνια ο ήλιος και πιο συγκεκριμένα η αλόγιστη παραμονή μας κάτω από το ηλιακό φως, μπορεί να δημιουργήσει πολλά δερματικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η περίφημη φωτογήρανση. Επιστρέφοντας από τις διακοπές το δέρμα μας έχει μεγάλη ανάγκη από ενυδάτωση, τροφή και υγρασία. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ σας προσφέρει μια After Sun θεραπεία με σαλυκιλικό οξύ (γνωστό για την λευκαντική και αντιγηραντική του δράση) και υαλουρονικό οξύ. Δείτε το δέρμα σας να ανακτά τη χαμένη του λάμψη και υγρασία! Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες γήρανσης του δέρματος. Με τα χρόνια η έκθεσή μας στον ήλιο έχει πολύ βλαβερές συνέπειες για το δέρμα μας, γι’ αυτό και πρέπει να τον αποφεύγουμε και να δίνουμε τροφή και υγρασία στην επιδερμίδα μας για να την προστατέψουμε από την οξείδωση και τη φωτογήρανση.

Κάνοντας μια αναπλαστική θεραπεία ξεκινάμε με σαλυκιλικό οξύ (συστατικό που φημίζεται για την ενισχυμένη αντιγηραντική-κερατολυτική του ιδιότητα) και προετοιμάζουμε το δέρμα για την καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών που θα ακολουθήσουν. Στην πορεία ενισχύουμε την αναπλαστική ιδιότητα του δέρματος και την ελαστικότητα του χρησιμοποιώντας ορό με βιταμίνη Α – παράγωγα ρετινόλης – που έχει ενισχυμένη αντιρυτιδική και αναπλαστική δράση. Τέλος κλείνουμε με μια κρεμομάσκα πλούσια σε καθαρό υαλουρονικό οξύ και οξυγόνο δΊνοντας στο δέρμα τροφή και υγρασία. Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το κρυορόλερ που αφήνει μια πολύ ωραία αίσθηση αναζωογόνησης στην επιδερμίδα καθώς την τονώνει και ενισχύει τη συσφικτική δράση της θεραπείας.Υποδεχθείτε το φθινόπωρο με ένα υγιές δέρμα που ακτινοβολεί υγεία.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Mary Anne Radmacher
Η Σκέψη της ημέρας
Mary Anne Radmacher