Γεμιστά κριτσίνια με τυρί και ντομάτα!

7 Οκτωβρίου 2013

Υλικά:

400 γρ ζύμη για πίτσα

6 μπαστουνάκια τυρί κίτρινο

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

αλάτι

πιπέρι

 

για την σάλτσα:

1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα

 

Διαδικασία:

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο κουζίνας την ζύμη πίτσας και ανοίξτε με ατ χέρια σας σε ένα ορθογώνιο 30 χ 20 εκ.Τοποθετήστε ομοιόμορφα τα 6 κομμάτια τυριού στην μισή της ζύμη. Προσεκτικά διπλώστε άλλο μισό της ζύμης πάνω από το τυρί. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, πιέστε απαλά και σφραγίστε κατά μήκος όλης της εξωτερικής περιφέρειας και ανάμεσα στα τυριά . Σε μια κούπα ρίξτε το ελαιόλαδο ή βούτυρο, το αλάτι, πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο. Ανακατέψτε και αλείψτε. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Στρώστε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τοποθετήστε το ψωμί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήστε για 13 έως 18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, χρησιμοποιήστε ένα ρολό κόφτη πίτσας για να κοπεί σε μακρόστενα κομμάτια. Σερβίρετε με ζεστή σάλτσα πίτσας για βουτάτε αν το επιθυμείτε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ