Ο Guardian συγχαίρει της Ελληνίδες που κρατούν το πατρικό τους όνομα

9 Οκτωβρίου 2013

Η Ελληνίδα πρωτοπορεί. Αν δεν γνωρίζατε αυτή την πληροφορία, ο Guardian το ανακοινώνει μέσα από την ηλεκτρονική του έκδοση με ένα εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα του οικογενειακού επώνυμου μετά τον γάμο.Η βρετανική εφημερίδα, δια χειρός της δημοσιογράφου Χέδερ Λονγκ, εξήρε την πρόοδο της χώρας μας αναφορικά με το πατρικό επώνυμο που κρατούν οι Ελληνίδες ακόμα και μετά το γάμο τους, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Αυτό μάλιστα που επισημαίνεται στο άρθρο είναι η παθητική αποδοχή εκ μέρους των ανδρών στην Ελλάδα του μέτρου. Συγχαίρει τις Ελληνίδες μάλιστα μέσω της συνομιλίας της με καθηγήτρια του Παντείου, Μαρία Καραμσίνη για τη φεμινιστική τους στάση.

«Για τις γυναίκες, ήταν μια απελευθέρωση το να κρατήσουμε το όνομά μας μετά το γάμο. Η Ελλάδα είχε τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες στην Ευρώπη το 1983, και όχι μόνο για το επώνυμο των γυναικών. Το φεμινιστικό μας κίνημα έχει αλλάξει σταδιακά τις νοοτροπίες», αναφέρει η καθηγήτρια. Η Λόνγκ σημειώνει επιπλέον ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γυναικών που διατηρούν και τα δυο ονόματα σύμφωνα με νόμο του 2008.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...