Σοκολατοκόλαση: Ο απόλυτος πειρασμός!

9 Οκτωβρίου 2013

Για να βουτήξουμε στη σοκολάτα θα χρειαστούμε: 

3 φλιτζάνια για αλεύρι Αλλατίνη 
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
2 φλιτζάνια κρύο νερό


Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, σκόνη κακάο, τη βανίλια και το baking powder. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν .
Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος μας και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Μπορούμε να τα γλασάρουμε με γλάσο σοκολάτας. 
Σε μπεν μαρι λιώνουμε , ανακατεύοντας τακτικά, 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 150 γρ βούτυρο, μία κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Μόλις λιώσει η σοκολάτα απομακρύνουμε από τη φωτιά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ μας!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ