Πατατόπιτα με πράσο, γραβιέρα και κρέμα γάλακτος!

<h3>Υλικά συνταγής:</h3>
<p><strong>3 κ.σ </strong>βούτυρο</p>
<p><span><strong>1 κ. σ </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></p>
<p><span><strong>2 μικρά </strong><span>πράσα ψιλοκομμένα ( το τρυφερό μέρος μόνο)</span></span></p>
<p><span><strong>2</strong> <span>φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></span></p>
<p><span><strong>250 ml</strong> <span>κρέμα γάλακτος NOYNOY</span></span></p>
<p><span><strong>10</strong> <span>μέτριες πατάτες</span></span></p>
<p><span><strong>2 πρέζες</strong> <span>μοσχοκάρυδο</span></span></p>
<p><span><strong>1+1/2 φλ.</strong> <span>τριμένη γραβιέρα</span></span></p>
<p><span><span>αλάτι</span></span></p>
<p><span><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></p>
<p><span><strong>250 ml</strong> <span>ζωμός κότας</span></span></p>
<p><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>αλεύρι</span></span></p>
<p><span><span><br /></span></span></p>
<div class="time"><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση:</strong></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span lang="el-GR">Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι και τη μία κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν και να γλυκάνουν για 5'- 6'. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 1'. Ανακατεύοντας πάντα προσθέτουμε την κρέμα </span></span>κρέμα γάλακτος NOYNOY <span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span lang="el-GR"> και το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πήξει. Αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε μακρόστενο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε μια κουτάλα σάλτσα στο πυρίμαχο. Κάνουμε μια στρώση τις μισές πατάτες. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τα μισά πράσο – κρεμμύδι. Κάνουμε στρώση τις</span></span><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span lang="el-GR">υπόλοιπες μισές πατάτες, από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα και τα υπόλοιπά πράσο κρεμμύδι. Από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη  </span></span>κρέμα γάλακτος NOYNOY <span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span lang="el-GR">. Αλείφουμε με λίγο λάδι το αλουμινόχαρτο ( πλευρά που ακουμπάει στην κρέμα). Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170</span></span><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span lang="en-US">C </span></span><span style="font-family: Arial, sans-serif;"><span lang="el-GR">αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 40' επιπλέον να ροδίσει και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν καλά μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει 15'-20' και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.</span></span></span></p>
<br />
<div class="time"><span style="font-size: small;">Χρόνος Ψησίματος: 100 λεπτά</span></div>
<div class="time"><span style="font-size: small;">Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά</span></div>
</div>
<p><span><span><br /></span></span></p>

Σχετικά άρθρα