Μεξικάνικα φαχίτας

<p><strong>Υλικά</strong><br /><span>500γρ άπαχο χοιρινό κρέας φιλέτο (ψαρονέφρι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες</span><br /><span>2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες</span><br /><span>2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες</span><br /><span>2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες</span><br /><span class="text_exposed_show">2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα<br />1 σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου<br />½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι<br />1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο<br />2 σφηνάκια τεκίλα κίτρινη (προαιρετικά)<br />1 ½ φλιτζάνι κέτσαπ<br />3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />Αλάτι, πιπέρι<br />Κίτρινο τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά<br />Πίτες τορτίγια</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><strong>Εκτέλεση</strong><br />Μαρινάρετε το κρέας σε ένα μπολ, ανακατεύοντάς το με τα μπαχαρικά και την τεκίλα. Αφήνετε για περίπου 1 ώρα. Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρέας. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα λαχανικά. Τα σοτάρετε επίσης για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε την κέτσαπ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι τα χοιρινά κομματάκια να γίνουν τρυφερά. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε τηγάνι ή σε φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τη συσκευασία. Τοποθετήστε πάνω στις τορτίγιες το κρέας με τα λαχανικά και αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.</span></p>
<p><span class="text_exposed_show">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/169721/paegia-paella-ispanikh-me-thalassina" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Παέγια με θαλασσινά</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/125689/ispanikh-tortigia-me-galopoyla-kai-karoto" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τορτίγια με γαλοπούλα και καρότο</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα