Πόρισμα που καίει : Στενές σχέσεις αστυνομικών με ΧΑ

10 Οκτωβρίου 2013

Σε μια εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα το πόρισμα από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά αρκετές περιπτώσεις ακροδεξιών «σταγονιδίων» που έχουν παρεισφρήσει στην ΕΛ.ΑΣ και συνδέονται με την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα- φωτιά των «αδιάφθορων» καταγράφονται άμεσες σχέσεις αστυνομικών με την ακροδεξιά οργάνωση σε πάνω από 50 αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν και 75 περιπτώσεις καταγγελιών αλλοδαπών όπου οι αστυνομικοί δεν δέχθηκαν την υποβολή των μηνύσεων τους, αλλά και για παράβαση καθήκοντος, αναφέρει το Βήμα.

Στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» η Ομάδα ΔΙΑΣ

Μετά τους ελέγχους σε κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, επόμενος στόχος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι η ομάδα ΔΙΑΣ που αριθμεί περισσότερα από 2.500 άτομα. Η έρευνα στηρίζεται στα πολλαπλά περιστατικά ρατσιστικής βίας που κατέγραψε ο Συνήγορος του Πολίτη, στα οποία η ομάδα ΔΙΑΣ κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό (12%) , με το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα να ακολουθεί με ποσοστό 6%.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ