Φλερτ: Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να σε προσέξει

Θέλεις να κερδίσεις το αγόρι που σου αρέσει αλλά αγνοεί εντελώς την ύπαρξή σου; Μπαίνεις σε έναν χώρο και αισθάνεσαι αόρατη μερικές φορές; Πώς θα καταφέρεις να φλερτάρεις; Ένα από τα πρώτα βήματα του φλερτ είναι να κάνεις τον άλλο να σε προσέξει. Μερικές φορές όμως τα εν λόγω πρώτα βήματα είναι και τα πιο δύσκολα.

Πώς μπορείς να κάνεις αυτό το ωραίο αγόρι που βλέπεις στο μπαρ ή στο πάρτι να έρθει να σου μιλήσει; Πώς μπορείς να συνομιλήσεις με την ωραία κοπέλα της καφετέριας; Πολλοί ταλαιπωρούνται με αυτά τα ερωτήματα και στο τέλος δεν καταφέρνουν τίποτα! Γι’ αυτό σου βρήκαμε τρόπους για να τον κάνεις ή αντίστοιχα να την κάνεις να σε προσέξει.

Αν θέλεις να σου μιλήσει αυτός που έχεις… βάλει στο μάτι

Το να κερδίσεις την προσοχή ενός άνδρα φαίνεται πως είναι αρκετά απλό. Σύμφωνα με μια έρευνα του Gueguen (2008), ένα απλό χαμόγελο θα αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα να έρθει να σου μιλήσει αυτός που έχεις βάλει στο μάτι. Ο Gueguen ζήτησε από μια γυναίκα βοηθό του, που αξιολογήθηκε ως “μέσης” ελκυστικότητας, να πάει σε ένα τοπικό μπαρ.

flert

Και της έδωσε τις εξής εντολές:

  1. Να κάνει επαφή με τα μάτια και το χαμόγελο για δύο δευτερόλεπτα με έναν άνδρα που κάθεται μόνος του,
  2. Να έχει μόνο οπτική επαφή, χωρίς χαμόγελο.

Σημαντικά περισσότεροι άνδρες πλησίασαν όταν η γυναίκα χαμογέλασε (22% έναντι 4%). Σύμφωνα με τον Gueguen, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες ψάχνουν για μια γυναίκα που να δείχνει το ενδιαφέρον της ως σαφές μήνυμα για την προσέγγιση. Οι γυναίκες που κάνουν επαφή με τα μάτια και το χαμόγελο δίνουν ένα τέτοιο σαφές μήνυμα.
Έτσι, εάν θέλετε να σας παρατηρήσει και να σας προσεγγίσει ο… καυτός άνδρας του μπαρ, κοιτάξτε τον έντονα στα μάτια και χαμογελάστε!

Για σας που θέλετε να σας μιλήσει η “ωραία” του μπαρ

Φαίνεται πως η προσέγγιση των γυναικών είναι πιο περίπλοκη. Ευτυχώς για σας δεν είναι αδύνατο. Μια έρευνα από τους Renninger, Wade και Grammer (2004) ρίχνει κάποιο φως σε αυτό που προσελκύει την προσοχή των γυναικών. Οι ερευνητές πήγαν στο μπαρ. Παρατήρησαν τη γλώσσα του σώματος και τη συμπεριφορά των ανδρών που έκαναν επιτυχημένη επαφή με τις γυναίκες, σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν.

flirt

Αν και χρειαζόταν κάτι περισσότερο από ένα χαμόγελο, οι άνδρες που προσέλκυσαν την προσοχή των γυναικών έδειξαν κάποια παρόμοια συμπεριφορά. Πρώτον, όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άνδρες έκαναν επαφή με τα μάτια. Επιπλέον όμως,  έδειξαν  πιο ισχυρή και κυρίαρχη γλώσσα του σώματος. Ουσιαστικά, οι άνδρες που προσέλκυσαν τις γυναίκες, αστειεύτηκαν με άλλους άνδρες γύρω τους, και ήταν άνετοι στον δικό τους χώρο.

Η γλώσσα του σώματος, το χαμόγελο και η οπτική επαφή

Αν θέλεις να κερδίσεις έναν άνδρα, τότε πρέπει να του δώσεις μια σαφή πρόσκληση. Μπορεί να φαίνεται μεγαλόσωμος και τρομακτικός, όμως αυτό που πραγματικά ψάχνει είναι το «πράσινο φώς» για να έρθει και να σου μιλήσει. Η επαφή με τα μάτια και ένα απλό χαμόγελο θα του το δώσουν!

Αν θέλεις να κερδίσεις μια γυναίκα, πρέπει να είσαι λίγο πιο ασφαλής και κοινωνικός. Στις γυναίκες αρέσουν οι εραστές που έχουν αυτοπεποίθηση. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες παρατηρούν κάποιον που τις κοιτάει, τους χαμογελάει, κινείται στον χώρο και  του αρέσουν τα παιχνίδια. Έτσι, αν θέλετε να σας παρατηρήσει, ανανεώστε τη γλώσσα του σώματός σας. Χαλαρώστε λοιπόν και διασκεδάστε με τους φίλους σας ενώ συγχρόνως της ρίχνετε κλέφτικες ματιές και χαμόγελα!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γλώσσα του σώματος: 15+1 σημάδια που προδίδουν ότι του αρέσεις!

Οδηγός φλερτ: Πώς να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει

Διαδικτυακό φλερτ: Τα 7 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Nομίζεις ότι φλερτάρεις; Απατάσαι!

Σκωτσέζικο ντους στο φλερτ: Τι σημαίνει, πώς να το διαχειριστώ;

 

Σχετικά άρθρα