Έχω την αριστερή ωοθήκη διογκωμένη. Τι μπορεί να είναι?

10 Οκτωβρίου 2013

Αναγνώστρια έθεσε το εξής ερώτημα:

"Έχω την αριστερή ωοθήκη διογκωμένη. Τι μπορεί να είναι? Οι καρκινικοί δείκτες είναι καλοί. Δε θέλω να κάνω επέμβαση. Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή? Έχω επισκεφτεί αρκετούς γυναικολόγους αλλά κανένας δεν μου έδωσε φάρμακα. Ευχαριστώ."

Απαντά ο γυναικολόγος Δημητριάδης Γιάννης:

Είναι δύσκολο να απαντηθεί το ερ'ωτημα αν δεν γνωρίζουμε απο προηγουμένους υπερήχους το μέγεθος της ωοθήκης. Επίσης πρεπει να διευκρινισθεί αν ενπεριέχεται κάποιο κυστικό ή συμπαγές μόρφωμα στην ωοθήκη. Μια υπερηχολογική εκτίμηση και με doppler πιθανώς θα δώσει την απάντηση. Οι πολυκυστικές ωοθήκες πάντως είναι πολύ μεγαλύτερες των φυσιολογικών, και ειναι απόλυτα υγιείς.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΛΑΜΟ***** ****
23:15 Τετάρτη 22/01/2014
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΝ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΕΚΑΝΑ ΚΟΛΠΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣYTERUSlength 474cmwidth 423cm height 306cm volume 3210cm3 endothickness 933mm cervix length 237cm LEFT OVARY length 279cmwidth 238cmheight 192cm volume 668cm3 KAI RIGHT OVARY length 288cm width 254 height 214cm volume 821 cm3 ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...