Γιατί πονάμε στην περίοδο.

10 Οκτωβρίου 2013

Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν κάποια μορφή πόνου περιόδου κατά τη διάρκεια της ζωής τους . Ο ιατρικός όρος για τον πόνο της περιόδου είναι δυσμηνόρροια .

Οι πόνοι περιόδου είναι συνήθως αισθητοί ως επώδυνες μυϊκές κράμπες στην κάτω κοιλιακή σας χώρα , οι οποίοι μπορεί μερικές φορές να εξαπλωθούν στην πλάτη και τους μηρούς σας . Μερικές φορές, ο πόνος έχει τη μορφή έντονων σπασμών, ενώ άλλες φορές είναι πιο σταθερός.

Ο πόνος συνήθως ξεκινάει όταν η αιμορραγία σας αρχίζει , και συνήθως διαρκεί 12-24 ώρες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι περισσότερες περιπτώσεις πόνου περιόδου συμβαίνουν όταν το μυϊκό τοίχωμα της μήτρας συσπάται . Αυτό συμπιέζει τα αιμοφόρα αγγεία της μήτρα σας, και έτσι διακόπτεται προσωρινά η παροχή αίματος ( και συνεπώς η παροχή οξυγόνου ) στη μήτρα σας . Χωρίς οξυγόνο , οι ιστοί στη μήτρα απελευθερώνουν χημικές ουσίες που σας προκαλούν πόνο στο σώμα σας .

Μερικές φορές , ο πόνος περιόδου μπορεί να προκληθεί από μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση, όπως η ενδομητρίωση ή φλεγμονώδη νόσο του πυέλου.

Πόσο συχνοί είναι οι πόνοι;

Οι πόνοι περιόδου είναι πολύ συχνοί . Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των νεαρών γυναικών και το ένα τέταρτο των ενήλικων γυναικών βιώνουν πόνο και δυσφορία κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Για έως και μία στις πέντε γυναίκες , αυτός ο πόνος είναι τόσο δυνατός ώστε να τους σταματήσει από το να κάνουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους .

Τι να κάνετε;

Οι περισσότερες περιπτώσεις πόνου περιόδου μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι . Μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από παυσίπονα για να διαχειριστείτε τον πόνο σας .

Εάν ο πόνος της περιόδου σας είναι σοβαρός , επισκεφθείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει παθολογική κατάσταση που προκαλεί πόνο.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΜΑΡΙ***** ****
10:02 Δευτέρα 21/11/2016
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω γιατι τους τελευταιους δυο μηνες ποναω εντονα την τελευταια μερα της πειοδου μου Εχω ενα ινομυωμα υπαρχει περιπτωση να ωφειλεται σε αυτο Ευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φοβία αεροπλάνου: Τρόποι αντιμετώπισης
Η φοβία για τα αεροπλάνα αποτελεί ένα...
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...