Εύκολη κινέζικη σάλτσα σκόρδου!

10 Οκτωβρίου 2013

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκκομένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ

3 κουταλιές της σούπας σάλτσας στρειδιών (oyster sauce)

1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου (μπορείτε να τον φτιάξετε με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη συμπυκνωμένου ζωμού διαλυμένο σε 1/2  φλιτζάνι ζεστό νερό)

 

Οδηγίες:

Προθερμάνετε ενα wok σε δυνατή φωτιά και βάλτε το φυστικέλαιο να κάψει μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ, και τσιγαρίστε τα για ένα λεπτό. Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα στρειδιών και αφήστε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο.

Η σάλτσα αυτή είναι κατάλληλη για τηγανιτό ρύζι, μπάρμπεκιου, τηγανιτό κρέας ή κοτόπουλο, ψητή πάπια, buns με γέμιση χοιρινού μπάρμπεκιου κ.λπ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ