Αυτοί είναι οι απατεώνες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με πλαστές διαθήκες

11 Οκτωβρίου 2013

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες και τα στοιχεία επτά μελών του κυκλώματος που συνέτασε πλαστές διαθήκες και στη συνέχεια άρπαζε τις περιουσίες ηλικιωμένων που είχαν αποβιώσει. Ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα είχε Βρετανός ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται. Στην οργάνωση συμμετείχαν και τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, καθώς και ένας αστυνομικός.

Τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, δίνονται στη δημοσιότητα ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση), της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της απάτης κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατ' εξακολούθηση και από κοινού και ενώπιον δικαστηρίου.

Οι δυο τελευταίες τελέστηκαν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, υπό τις ιδιαιτέρως επιβαρυντικές περιστάσεις του υπερβαίνοντος το ποσό των 150.000 ευρώ αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και της επί μακρόν τελέσεως του εγκλήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατ' εξακολούθηση και από κοινού, προς όφελος και εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Ο αρχηγός της οργάνωσης RUBINSTEIN MAITLAND Robert – John του Kenneth και της Αναστασίας

ΔΑΝΙΗΛ Έλενα του Εμμανουήλ Αγγουρίδη και της Αναστασίας

ΑΓΓΟΥΡΙΔΟΥ Αναστασία του Ιωάννη και της Γεωργίας

ΦΩΤΙΑΔΗ Κωνσταντίνο, Εμμανουήλ και Μάριο του Λαζάρου και της Ελένης

ΦΟΥΛΟΥ Βασιλική του Γρηγορίου και της ΕλένηςΠηγή: Αυτοί έφτιαχναν πλαστές διαθήκες και «έγδυναν» ηλικιωμένους - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125557#ixzz2hP3VA8sM


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Nicolás Gómez Dávila
Η Σκέψη της ημέρας
Nicolás Gómez Dávila