Μια light καρμπονάρα!

11 Οκτωβρίου 2013

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)
1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά
3 κ.σ τριμμένο τυρί light
6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κυβάκια
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 αυγό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
τριμμένο μαύρο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  2. Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, τον μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χωρίς λάδι).
  4. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. 
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το κρασί.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια. 
  8. Ρίχνω το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. 
  9. Σερβίρουμε αμέσως. 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ