Συνταγή για τέλεια pancakes!

11 Οκτωβρίου 2013

Θα χρειαστείτε:
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 αβγό
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στην συνέχεια, τα προσθέτετε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας.

2. Βουτυρώστε λίγο το τηγανάκι για να ξεκολλήσει εύκολα το pancake και ρίξτε λίγο από το μείγμα ( συνήθως 2 κουταλιές σούπας). Να θυμάστε ότι χρειάζεστε τόση ποσότητα ώστε  στο τηγάνι να φανεί ότι το pancake έχει πάχος.

3. Αφήστε το να ψηθεί και χαμηλώστε τη φωτιά για να μη σας καούν τα επόμενα.

4. Γυρίστε το και από την άλλη. Είναι εύκολο, θέλει μόνο λίγο προσοχή.

Μπορείτε να τη σερβίρετε με μέλι, μαρμελάδα, σιρόπι ή πραλίνα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ