Μπορώ να φτιάξω μόνη μου γαλάκτωμα σώματος;

Τα περισσότερα καλλυντικά που όλες χρησιμοποιούμε περιέχουν ουσίες που μόνο ευεργετικές δεν είναι για το δέρμα. Θυμηθείτε πως αυτό που βάζετε πάνω στο δέρμα σας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που τρώτε. Μπορείτε πολύ εύκολα και μόνο με φυτικά προϊόντα να φτιάξετε τη δική σας ενυδατική κρέμα σώματος σε όποιο άρωμα προτιμάτε. Αποφύγετε τα χημικά προϊόντα και κερδίστε χρήματα κάνοντας καλό στο δέρμα και το σώμα! Η προετοιμασία της κρέμας αυτής απαιτεί 15 λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο.

Υλικά

* 1 φλιτζάνι aloe vera σε μορφή gel

* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα από Βιταμίνη Ε (θα το βρείτε σε κανονικά αλλά και ομοιοπαθητικά φαρμακεία σε μορφή σταγόνες λαδιού)

* 20 γραμμάρια κερί μέλισσας απο κηρήθρα

* ½ φλιτζάνι εκχύλισμα ή λάδι αμυγδάλου (προεραιτκά)

Διαδικασία

Σε bain-marie (μπεν μαρί) ή σε αυτοσχέδιο λιώνετε το κερί και προσθέτετε το λάδι, σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μεσαίο bowl, ανακατεύετε την αλόη με τη Βιταμίνη Ε (και αν θέλετε προσθέτετε και άλλα λάδια της αρεσκείας σας)

σ

Βάλτε το μείγμα με το λιωμένο κερί στο mixer ή στο blender και αφήστε το αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό να κρυώσει για να μην προσκληθεί διάσπαση των συστατικών (ίδια λογική με την πιθανότητα να κόψει το αυγολέμονο). Όταν κρυώσει, βάλτε το mixer στη μεσαία σκάλα και καθώς το ανακατεύετε, αρχίστε να συμπληρώνετε σιγά σιγά το μείγμα με την αλόη. Μετά από 3 λεπτά ανοίξτε το mixer και με μια σπάτουλα σπρώξτε κάτω ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα και ανακατέψτε ξανά, μέχρι να αποκτήσει την υφή κρέμας.

 

Βάλτε την κρέμα σε 2 αποστειρωμένα βαζάκια. Κρατήστε αυτή που θα χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο σας σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε την άλλη στη συντήρηση όπου μπορεί να μείνει φρέσκια για 6 εβδομάδες.

Είναι και ωραίο δώρο για τις φίλες σας…!

Θα χαρώ να ακούσω γνώμες όσων την έφτιαξαν και την χρησιμοποίησαν.

Simone p.

Σχετικά άρθρα