Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο γιουβέτσι!

14 Οκτωβρίου 2013
Yλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
2 κουτ. της σούπας κάπαρη
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, την κάπαρη, τον ντοματοπελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Βράζετε το κριθαράκι σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το αδειάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε και το κοτόπουλο με την σάλτσα, ανακατεύετε και σκεπάζετε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +31852+43396+54 - adTechUnit 6
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...