Έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια; Δείτε τι φταίει και εξαφανίστε τις

14 Οκτωβρίου 2013

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια – ή αλλιώς ήπιο οίδημα ή πρήξιμο κάτω από τα μάτια - είναι ένα κοινό φαινόμενο. Καθώς μεγαλώνουμε , οι ιστοί γύρω από τα μάτια μας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους μύες που υποστηρίζουν τα βλέφαρα, πιθανών να αποδυναμώνονται. Το κοινό λίπος που βοηθά στην υποστήριξη των ματιών μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός στα κάτω βλέφαρα , προκαλώντας πρήξιμο . Μπορεί επίσης να συσσωρεύεται στο χώρο κάτω από τα μάτια σας , προσθέτοντας ένα πρήξιμο στην εμφάνιση.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι συνήθως μια ανησυχία σχετική με την εξωτερική μας εμφάνιση και σπάνια είναι ένα σημάδι σοβαρής υποκείμενης ιατρικής κατάστασης . Συνηθισμένοι τρόποι για να απαλλαγούμε από τις σακούλες είναι  οι κρύες κομπρέσες . Για επίμονη ή ενοχλητικό πρήξιμο κάτω από τα μάτια, υπάρχουν ειδικά καλλυντικά.

Συμπτώματα

-ήπιο οίδημα

-σακουλιασμένο ή χαλαρό δέρμα

-μαύροι κύκλοι

Αιτίες

Όπως προείπαμε , οι δομές των ιστών και των μυών στήριξης των βλεφάρων, μπορεί να αρχίσουν να αποδυναμώνονται καθώς μεγαλώνουμε . Το δέρμα μπορεί να αρχίσει να κρεμάει , και το λίπος που συνήθως περιορίζεται στην περιοχή γύρω από το μάτι ( τροχιά ) μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός κάτω από τα μάτια σας . Επίσης, ο χώρος κάτω από τα μάτια σας μπορεί να συσσωρεύει υγρό, καθιστώντας την κάτω περιοχή των ματιών να φαίνεται πρησμένη.

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό , όπως οι εξής :

-Η κατακράτηση υγρών λόγω των αλλαγών στις καιρικές συνθήκες (για παράδειγμα , ζεστές, υγρές μέρες)

-Τα επίπεδα των ορμονών ή η κατανάλωση αλμυρών τροφίμων

-Ο ύπνος ανάσκελα

-Λιγοστός ύπνος

-Αλλεργίες και δερματίτιδα , ειδικά αν το πρήξιμο συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό

-Κληρονομικότητα

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Μπορεί να μην μας αρέσει η εμφάνιση τους, αλλά και σακούλες κάτω από τα μάτια είναι συνήθως ακίνδυνες και δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα. Ωστόσο , δείτε το γιατρό σας αν το πρήξιμο :

-Είναι σοβαρό και επίμονο

-Συνοδεύεται από ερυθρότητα , φαγούρα ή πόνο

-Επηρεάζει άλλα μέρη του σώματός σας , όπως τα πόδια σας

Ο γιατρός σας θα θέλει να αποκλείσει άλλες πιθανές αιτίες που μπορούν να συμβάλουν στη διόγκωση , όπως στα νεφρά ή προβλήματα του θυρεοειδούς , μόλυνση, ή μια αλλεργία .

Θεραπείες

Πέρα από τους απλούς και καθημερινούς τρόπους όπως οι κομπρέσες, υπάρχουν και πιο εδειδικευμένες θεραπείες για την μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

1.Θεραπείες δέρματος

Οι θεραπείες του δέρματος παραδοσιακά γίνονται για τη θεραπεία των ρυτίδω με λέιζερ ή φλούδες χημικών. Μπορεί να βελτιώσει την σύσφηξη του δέρματος. Αυτά μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

2.Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επιλογή για να αφαιρέσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια . Κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής, ο χειρουργός περικόβει τα σημεία ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες στη φυσική πτυχή των ματιών σας ή στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Ο χειρουργός αφαιρεί το περιττό λίπος και τη χαλάρωση του δέρματος .

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ