Δοκίμασέ το: Τηγανιτές ροδέλες μήλου!

14 Οκτωβρίου 2013

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 μεγάλο αυγό
6 μήλα κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
Ξλιέλαιο  για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γιαούρτι και το αυγό. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Χτυπάμε μείγμα του γιαουρτιού μαζί στο μείγμα αλευριού και αφήνετε στην άκρη.
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα και μετά με ένα λεπτό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζετε. Στη συνέχεια τα κόβετε σε φέτες 1 εκ.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτήξτε τα δαχτυλίδια μήλο στο μείγμα που φτιάξατε και ρίξτε τα στο τηγάνι ανά 2 φέτες μήλου τη φορά  και τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 3 - 4 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά από την άλλη πλευρά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη μαζί με τη κανέλα Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βάζετε τις τηγανιτές ροδέλες μήλου μέσα στο μείγμα κανέλας - ζάχαρης και απλώνετε το μείγμα μέχρι να καλυφθεί από την ζάχαρη και την κανέλα.
Σερβίρετε αμέσως.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...