Δοκίμασέ το: Τηγανιτές ροδέλες μήλου!

<h4 class="title">Υλικά:</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1 φλιτζάνι γιαούρτι<br />1 μεγάλο αυγό<br />6 μήλα κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.<br />Ξλιέλαιο  για το τηγάνισμα<br />1/2 φλιτζάνι ζάχαρη<br />1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα</p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση:</span></strong></div>
<p>Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.<br />Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γιαούρτι και το αυγό. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.<br /><br />Χτυπάμε μείγμα του γιαουρτιού μαζί στο μείγμα αλευριού και αφήνετε στην άκρη.<br />Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα και μετά με ένα λεπτό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζετε. Στη συνέχεια τα κόβετε σε φέτες 1 εκ.<br />Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά στους 180 βαθμούς Κελσίου.<br /><br />Βουτήξτε τα δαχτυλίδια μήλο στο μείγμα που φτιάξατε και ρίξτε τα στο τηγάνι ανά 2 φέτες μήλου τη φορά  και τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 3 – 4 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά από την άλλη πλευρά.<br />Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη μαζί με τη κανέλα Ανακατεύουμε καλά.<br />Στη συνέχεια βάζετε τις τηγανιτές ροδέλες μήλου μέσα στο μείγμα κανέλας – ζάχαρης και απλώνετε το μείγμα μέχρι να καλυφθεί από την ζάχαρη και την κανέλα.<br />Σερβίρετε αμέσως.</p>

Σχετικά άρθρα