Ρολό χοιρινό με πέστο

<h4 class="title">Υλικά:</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το χοιρινό</span><br />1 κιλό περίπου  χοιρινό φιλέτο<br />80 γραμμάρια κουκουνάρι<br />25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο<br />25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη<br />25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο<br />2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο<br />1 κουταλιά του γλυκού αλάτι<br />1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σως</span><br />3 κουταλιές της σούπας μέλι<br />1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση:</span></strong></p>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για το χοιρινό</span><br />Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.<br />Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.<br /><br />Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.<br />Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.<br />Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.</p>
<p><br />Χαράζετε  βαθιά το χοιρινό με ένα μαχαίρι κατά μήκος και τα χέρια σας το ανοίγετε στη μέση χωρίς να το κόψετε. Στη συνέχεια απλώνετε μια μεμβράνη πάνω από το χοιρινό  και το κοπανάτε με το σφυρί μέχρι να γίνει επίπεδο φιλέτο με ομοιόμορφο πάχος.  </p>
<p>Ανοίγετε το φιλέτο και το γεμίζετε με τη σως πέστο. Διπλώνετε σε ρολό το χοιρινό και δένουμε το ρολό με σπάγγο.<br />Στη συνέχεια σε ζεστό τηγάνι ροδίζετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 2- 3 λεπτά.Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί  και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά με αντιστάσεις.<br />Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το  για 5 λεπτά πριν το κόψετε.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σως</span><br />Σε μια  κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μέλι με τη μουστάρδα μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός. Τέλος ραντίζετε το χοιρινό με τη σως και σερβίρουμε μετηγανιτές πατάτες με γραβιέρα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα