Εύκολα λαζάνια με κοτόπουλο και φέτα

14 Οκτωβρίου 2013

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια φέτα τριμμένη με λίγα λιπαρά
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
20ml ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομένα
1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.

 

Εκτέλεση:

Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια . Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά  για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.
Αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ