Φτιάξε μόνη σου μάσκες για βαμμένα και ξηρά μαλλιά!

Η κυρία Μαίρη Παναγάκου, προτείνει φυσικές συνταγές για τα ταλαιπωρημένα από τις βαφές, μαλλιά. Δεν είναι καθόλου κακό να θυμηθούμε τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας και να τα εφαρμόσουμε κυρίως τις εποχές που διανύουμε.

Ξηρά από τις βαφές μαλλιά;

Υπάρχει ένα υπέροχο φυσικό μαλακτικό. Χτυπήστε 2 φρέσκα αυγά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη υγρή και 1 κουταλιά της σούπας καλό ξύδι. Το απλώνετε με τις άκρες των δαχτύλων σας στις άκρες των μαλλιών σας και το αφήνετε για 10-15 λεπτά. Ξεβγάλτε και είστε έτοιμες για το στέγνωμα.

Θέλετε, λαμπερά και όμορφα καστανά μαλλιά;

Μετά το λούσιμο ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με λίγο ξύδι «σπιτικό» ή με λίγη ξανθή μπύρα. Τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο λαμπερά και όμορφα, είτε το χρώμα τους είναι καστανό ανοιχτό ή σκούρο. Επίσης, για να ενισχύσετε το καστανό χρώμα των μαλλιών σας ξεβγάζετε τα, με το νερό που βράσατε από τα φύλλα καρυδιάς.

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξανθά  βράστε χαμομήλι και απλώστε το στο μαλλιά σας. Αφήστε το για αρκετή ώρα το χαμομήλι άλλωστε δε μυρίζει άσχημα.

Εάν έχετε κοκκινοκάστανο χρώμα στα μαλλιά σας και θέλετε να τους δώσετε χάλκινες ανταύγειες, ξεβγάλετε τα με νερό που έχετε βράσει από το μαύρο τσάι.

 

 

Σχετικά άρθρα