Πώς θα επιλέξω το σωστό make up;

To foundation είναι το Α και το Ω γιατί σε μια ομοιόμορφη και καθαρή επιδερμίδα κάθε μακιγιάζ δείχνει υπέροχο. Τι πρέπει όμως να γνωρίζεις για να επιλέξεις το σωστό για εσένα;

Από την Λούση Καλαγκιά.

Κάθε επιδερμίδα είναι ξεχωριστή,έχει διαφορετικές ανάγκες, απόχρωση και ατέλειες. Πρώτα πρέπει να κατανοήσεις τον τύπο της επιδερμίδας σου, γιατί διαφορετικό foundation χρειάζεται μια ξηρή απ’ότι μια λιπαρή. Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται ενυδατικά foundation που έχουν λαμπερό τελείωμα για να μη φαίνεται βαρύ και αφυδατωμένο το πρόσωπο.

1. Μια πολύ καλή επιλογή με λιγότερα από 20 ευρώ είναι της Bourjois, το Healthy Mix foundation. Τα έλαια φρούτων που περιέχει κάνουν το δέρμα να φαίνεται υγιές και  ενυδατωμένο.

 

2. Οι λιπαρές-μικτές επιδερμίδες  χρειάζονται ματ foundation με μεγάλη διάρκεια για να μένουν σταθερά και να μη γυαλίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδανικό και προσωπικό αγαπημένο είναι το Natural Fix all day matt της Radiant το οποίο αν και κοστίζει 21 ευρώ αξίζει πραγματικά.

3. Μια πολύ οικονομική επιλογή για λιπαρή-μικτή αλλά και κανονική επιδερμίδα με λιγότερα από 5 ευρώ είναι το Stay All Day της Essence. Η Essence προσφέρει ποιοτικά προιόντα σε φανταστικές τιμές.

 

Οι κανονικές επιδερμίδες  ανάλογα με το τελείωμα που επιθυμούν μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα στα ενυδατικά και στα μάτ.

4. Μετά σειρά έχει η κάλυψη. Αν είσαι απ’τις τυχερές που δεν έχεις ατέλειες και θέλεις απλά να φαίνεται ομοιόμορφος ο τόνος της επιδερμίδας σου μια BB κρέμα ή ενυδατική με χρώμα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Η νέα bb cream της Garnier με λιγότερα από 10 ευρώ καλύπτει φυσικά ενώ ενυδατώνει το δέρμα ταυτόχρονα.Υπάρχει η αντίστοιχη για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες.

Αν όμως έχεις ακμή, δυσχρωμίες, ατέλειες  χρειάζεσαι foundation με full κάλυψη και το Ysm cream foundation της Inglot με λιγότερο από 20 ευρώ θα κάνει το δέρμα σου να δείχνει ομοιόμορφο και νεανικό.

 

Μην ξεχνάς πως…

Πολύ σημαντικό είναι η απόχρωση που θα επιλέξεις. Το πρόσωπο και ο λαιμός θα πρέπει να έχουν τον ίδιο τόνο και για να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει δεν θα δοκιμάσεις  το foundation στο χέρι ή στο πρόσωπο αλλά στη γραμμή του σαγονιού.Θα το δεις σε φυσικό φως και όχι στο τεχνητό του καταστήματος γιατί πολλές φορές αλλοιώνεται το χρώμα.

Τέλος πρέπει να προσέξεις τον δείκτη προστασίας που μπορεί να περιέχει το κάθε foundation γιατί μπορεί να φαίνεσαι υπερβολικά λευκή στις φωτογραφιες. Όσο πιο υψηλός ο δείκτης τόσο περισσότερο αντανακλά το φώς.

Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα θα διαλέξεις το σωστό foundation για σένα και το μακιγιάζ σου θα δείχνει υπέροχο!

 

Σχετικά άρθρα