Μια ανέξοδη συνταγή για γαλάκτωμα σώματος;

Δεν θα ήταν πολύ χαλαρωτικό και αισθησιακό, μόλις βγαίνετε από το μπάνιο να περιποιηθείτε και να ενυδατώνετε το δέρμα σας, με ένα αρωματικό γαλάκτωμα σώματος, δικής σας φυσικής συνταγής; Η κυρία Μαίρη Παναγάκου, σύμβουλος ομορφιάς, μας αποκαλύπτει ένα μυστικό ομορφιάς και αναζωογόνησης.

 

 

 

 

 

Σε μπεν μαρί  λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο του κακάο και   ½ κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας. Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέστε 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλέλαιο και κατεβάστε το από τη φωτιά. Περιμένετε 2-3 λεπτά να σιγοβράσει και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας.

Αφήστε το για περίπου 1/2 ώρα και μετά απλώστε το πάνω στο στεγνό πια, δέρμα σας. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι ένα αρωματικό, απαλό και πλήρως αναζωογονημένο σώμα.

Γνωρίζατε ότι…

Μετά το μπάνιο ή το ντουζ, το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται αρκετό χρόνο ώστε να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό στρώμα που το προστατευεί; Για αυτό, όταν κάνετε ντουζ ή μπάνιο, θα πρέπει να σκουπίζεστε όσο το δυνατόν καλύτερα και στη συνέχεια, να περιποιήστε το σώμα σας με ένα αρωματικό και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος.

Σε τι ωφελούν τα συστατικά των φυσικών προϊόντων;

Το βούτυρο κακάο, είναι ένα βασικό συστατικό που καθώς λιώνει προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Έχει αιθέρια έλαια αλλά και αρωματικά που αναδύονται στο βρασμό.

Το αμυγδαλέλαιο, έχει μαλακτικές ιδιότητες για το δέρμα. Προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6 και Ε. Λόγω της λεπτής του υφής, απορροφάται πολύ εύκολα και δεν αφήνει το αίσθημα της λιπαρότητας.

Το κερί, χρησιμοποιείται και από τις βιομηχανίες καλλυντικών, για αποσμητικά, οδοντόπαστες, σαπούνια, κρέμες ξυρίσματος, κρέμες σώματος και προσώπου, αντηλιακές λοσιόν κ.α. Ακόμη, χρησιμοποιείτε και φαρμακευτικά για την χρόνια μαστίτιδα, το έκζεμα, την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών, την δερματίτιδα, την θυλακοειδή, τα σπυριά του δέρματος, την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Σχετικά άρθρα