Μπορώ να θεραπεύσω τους κιρσούς με laser?

17 Οκτωβρίου 2013

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα:

«Η μητέρα μου είναι 80 ετών. Πριν 10 - 12 χρόνια έκανε επέμβαση στους κιρσούς και στα δύο της πόδια. Φαίνεται όμως οτι η επέμβαση ήταν ανεπιτυχής γιατί μετά από 2 - 3 μήνες οι κιρσοί άρχισαν να επανεμφανίζονται. Αναφέροντάς το στον γιατρό της, εκείνος της πρότεινε να κανει σκληρυντικές ενέσεις τοπικά (τις οποίες όμως δεν έκανε). Με την πάροδο των χρόνων, έπαθα κολπική μαρμαρυγή για την οποία, εκτός από τα φάρμακα γιά υπέρταση , που ήδη έπαιρνε, παίρνει και SINTROM που, απ' ότι γνωρίζω, είναι αγγειοδιασταλτικό. Η κατάστασή αυτή την στιγμή είναι στο σημείο όπου εκτός από τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία που εμφανίστηκαν από την μέση της γάμπας και κάτω, έχουν πάρει και ένα μελανό-κόκκινο χρώμα, το οποίο εκτείνεται μέχρι το κάτω μέρος του ποδιού, τον ταρσό και το μετατάρσιο, σε μορφή δικτυωτών αγγείων. Πηγαίνοντας στον γιατρό, ο τελευταίος της είπε οτι λόγω ηλικίας δεν μπορεί να χειρουργηθεί και μόνο με LASER θα μπορούσε να έχει κάποια αποτελέσματα. Το ποσό όμως που χρειάζεται είναι αρκετά υψηλό και δεν γνωρίζουμε εάν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Της συνέστησαν επίσης να παίρνει VENORUTON. Εκτός λοιπόν από την αποφυγή ορθοστασίας, την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, τα κρύα και υγρά επιθέματα και τα ελαστικά καλσόν, τα οποία ήδη εφαρμόζει, μπορείτε παρακαλώ να μας συμβουλέψετε τι άλλο μπορεί να κάνει ώστε να υπάρξει κάποια βελτίωση, οργανικά και αισθητικά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων»

Την απάντηση μας έδωσε o Καρδιολόγος , κος Τούτουζας Κωνσταντίνος:

1. Το sintrom ειναι αντιπηκτικό και όχι αγγειοδιασταλτικό.

2. Μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση με laser αν πραγματι εχει εντονους 'κιρσούς'.

3. Η συντηρητική αγωγή είναι ακριβώς αυτή που περιγραφετε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ