Τελικά φεύγει η κυτταρίτιδα; 4 λύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που αφορά και παιδεύει σήμερα 8 στις 10 γυναίκες ανεξάρτητα από το βάρος τους, και ένα 4% του ανδρικού πληθυσμού. Πρόκειται για την επιλεκτική συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα και εμφανίζεται με διόγκωση του λιπώδους ιστού.

Ωστόσο, στη… μάχη κατά του τοπικού πάχους και (στην περίπτωση των γυναικών) της κυτταρίτιδας, αρχίζουμε επιτέλους να κερδίζουμε σημαντικά έδαφος.

Γράφει η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδη

Η κυτταρίτιδα είναι ένα  είδος «άρρωστου» λιπώδους ιστού και δύο είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά: η αιματική και η λεμφική κυκλοφορία είναι πολύ περιορισμένες και τα λιποκύτταρα είναι υπερτοφικά, δηλαδή 10 με 20 φορές πιο μεγάλα από τα φυσιολογικά.

Μακροσκοπικά το δέρμα αποκτά την αντιαισθητική όψη φλούδας πορτοκαλιού. Τα σημεία που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα είναι οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, η κοιλιά, τα μπράτσα και στις γάμπες. Μην πανικοβάλλεστε όμως, καθώς υπάρχουν λύσεις.

Πώς προκαλείται; 

Οι λόγοι που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι πολλοί, όπως:

  • η κακή αιματική και λεμφική κυκλοφορία που δυσκολεύει την αποβολή των τοξινών από τους ιστούς  και συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών. Λόγω της κακής κυκλοφορίας ακόμα και όταν κάποιος είναι σε εξαντλητική δίαιτα, δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο εκείνο ικανές ποσότητες των λιποδιαλυτών που το ίδιο το σώμα απελευθερώνει για να αντιμετωπίσει τη νηστεία,
  • oι ορμονικές διαταραχές, που εντείνονται στην περίοδο της εφηβείας, στην εγκυμοσύνη αλλά και στη κλιμακτήριο,
  • προβλήματα δυσκοιλιότητας, καθώς δεν κατακρατούνται τοξίνες στο σώμα,
  • η ελλιπής άσκηση και η καθιστική ζωή, που δυστυχώς όλες μας κάνουμε λόγω άστατου ωραρίου,
  • το έντονο στρες,
  • το κάπνισμα,
  • η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ,
  • η κακή διατροφή, η οποία περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, και οι άστατες διατροφικές συνήθειες, που διευκολύνουν τη συσσώρευση λίπους
  • και φυσικά, η κληρονομικότητα, ο μόνος παράγοντας για τον οποίο τελικά δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Πώς αντιμετωπίζεται;

  • Κρυολιπόλυση

Είναι η τελευταία και πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Με λίγα λόγια, το υποδόροιο λίπος εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω των 0 βαθμών αφήνοντας την επιδερμίδα ανέπαφη. Η χαμηλή θερμοκρασία καθιστά το λίπος πολύ εύθραυστο.

  • Μεσοθεραπεία

Η μόνη μεσοθεραπεία που λειτουργεί στο τοπικό πάχος είναι αυτή με τη λεκιθήνη. Η λεκιθήνη είναι συστατικό των ενζύμων λιποδιάλυσης.

  • Τοπική θεραπεία ενίσχυσης της λεμφικής κυκλοφορίας

«Τέλος» η εποχή των τοπικών θεραπειών δίχως αποτέλεσμα. Τοπικά προϊόντα που ενισχύουν την τοπική αιματική και λεμφική κυκλοφορία κάνουν θαύματα κυρίως αν εφαρμοστούν σε συνδυασμό με κρυολιπόλυση και μεσοθεραπεία.

  • Λεμφικό μασάζ

Βοηθά το μασάζ, καθώς, όπως γνωρίζουμε, η λέμφος λειτουργεί ως το αποχετευτικό σύστημα του οργανισμού μας αφού μέσω αυτής αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό. Έτσι, το λεμφικό μασάζ απεγκλωβίζει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί και αντιμετωπίζει τα πρηξίματα.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην λαμβάνουμε για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία, περισσότερες θερμίδες από εκείνες που χρειάζονται για να διατηρήσουμε το ιδανικό για το ύψος μας βάρος.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα μια για πάντα!

Μπορείς να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες;

Σχετικά άρθρα