Χοιρινό στη γάστρα με μπύρα και μαρμελάδα βερίκοκο!

17 Οκτωβρίου 2013

Ρετουσάρετε το χοιρινό με πολλή γεύση και χωρίς ζωικές σάλτσες. Χάρη στη μπίρα δίνουμε γεύση χωρίς θερμίδες, καθώς με το μαγείρεμα το αλκοόλ, που δίνει τις θερμίδες σε ένα ποτό, εξατμίζεται και μένει το άρωμα.


Υλικά:
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
2 κουτάκια μπύρα
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με τα κομμάτια από τις πιπεριές διάσπαρτα. Προσθέτουμε τη μπύρα και το ελαιόλαδο μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαρμελάδα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες στους 200 βαθμούς.

 



Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ