Γιατί οι άνδρες πληρώνουν για το σεξ ;

17 Οκτωβρίου 2013

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Είμαι 47 ετών και πολλά χρόνια παντρεμένη με τον άνδρα μου. Πριν από ένα μήνα διαπίστωσα ότι με απάτησε με μια Ρωσίδα και μάλιστα επί πληρωμή. Μου είπε ότι ήταν μια παρόρμηση της στιγμής κάτι που δε σήμαινε τίποτα για εκείνον και ζήτησε συγνώμη. Πείτε μου πώς να το ξεπεράσω. Πείτε μου τι είναι αυτό που κάνει έναν άνδρα να θέλει να πληρώσει για το σεξ και να απατήσει τη γυναίκα του που τόσα χρόνια τον στηρίζει και είναι κοντά του. Δεν ξέρω πραγματικά πώς να το συγχωρέσω.

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε ο συνεργάτης μας, ψυχολόγος Δημήτρης Κατσαρός.

Το βασικό ερώτημα είναι το τι θέλει να κάνει αυτή η γυναίκα. Θέλει να κρατήσει τη σχέση της ; Θέλει να είναι στο εξής πιστός σε αυτή ο άνδρας της; Θα πρέπει να το κάνει σαφές αυτό μέσα της. Τώρα, στο ερώτημα γιατί ένας άνδρας θέλει να πάει με μια άλλη γυναίκα; Αυτό έχει να κάνει με τον φόβο. Το μόνο που μας έμεινε, σκέφτονται συχνά κάποιοι άνδρες είναι αυτοί η γυναίκα που μας αγαπάει και έχει επενδύσει σε εμάς… πολλές φορές λένε, δεν μας αγαπάει γι αυτό που είμαστε αλλά επειδή χρόνια τώρα έχει επενδύσει σε εμάς. Πολλές φορές είναι και η προσωπική ανασφάλεια , η ανάγκη για επιβεβαίωση. Αν αυτή η γυναίκα θέλει να διατηρήσει τη σχέση της πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να πιστέψει σε αυτό που της είπε. Είναι κατανοητό ότι αυτό είναι δύσκολο. Θα υπάρχουν αμφισβητήσεις αλλά θα πρέπει να το συζητά κάθε φορά με τον άνδρα της. Στην ουσία πίσω από κάθε απιστία υπάρχει μια κούραση. Μπορεί να προέρχεται από φαντασιωσικά πράγματα- όπως η υπόθεση των ανδρών που αναφέραμε πριν σχετικά με την επένδυση που κάνουν οι άνδρες και την αμφισβήτηση της ειλικρινούς αγάπης και επιπλέον από την καθημερινότητα, τη ρουτίνα. Η σχέση θέλει συνεχή ανανέωση και φροντίδα για όλα τα ζευγάρια. Χρειάζεται και εμπιστοσύνη, είναι το Α και το Ω μιας σχέσης ακόμα και αν έχουν δημιουργηθεί λόγοι που να κλονίζουν την εμπιστοσύνη αυτή.

Ας δούμε και το ζήτημα του πληρωμένου έρωτα. Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε την αίσθηση ότι… υπογράφουμε επιταγές που πάνω δεν έχουν ποσό. Και βασίζεται στην καλή προαίρεση του συντρόφου ότι  «δεν θα μου βάλει μεγάλο ποσό για να μπορέσω να το καλύψω». Οι άνθρωποι τρομάζουν με αυτό, και θέλουν να το κάνουν τόσο συγκεκριμένο για να είναι μετρήσιμο. Παραδείγματος χάρη με χρήματα. Τι εννοώ… το πληρωμένο σεξ οφείλεται συχνά στο ότι οι γυναίκες θα του ζητήσουν κάτι εξωπραγματικό οι γυναίκες και καταλήγουν σε μια γυναίκα που εκδίδεται για να ξέρουν τι θα δώσουν και τι θα πάρουν. Είναι ο φόβος της απόδοσης είναι η ανασφάλεια του ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά με τη δική τους γυναίκα, με μια καθημερινή κοπέλα που τους οδηγεί στο να πληρώνουν για το σεξ.

Είναι και ο φόβος της δέσμευσης. Σε ένα πορνείο λόγου χάρη, δέσμευση και υποχρεώσεις δεν υπάρχουν. Είναι θέμα χαρακτήρα του κάθε άνδρα και της κάθε γυναίκας που μπαίνει σε μια σχέση το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει ο σύντροφός του. Οι οποίες απαιτήσεις στην ουσία τι είναι; Είναι εάν θέλεις, εάν με αγαπάς δώσε μου αυτά. Αλλά παρουσιάζονται ως απαιτήσεις αυτά τα απλά αιτήματα από φόβο μήπως δεν μας αγαπούν. Ο ένας φοβάται μήπως δεν τον αγαπούν ο άλλος μήπως δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Και έτσι, δημιουργούνται μπερδέματα στις σχέσεις. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΦΑΛΑ***** ****
13:30 Σάββατο 19/10/2013
ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑΠΟΥ ΜΟΝΟ 15ΧΡΟΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΚΟΥΣΟΥΝΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΜΩΣΑΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΕΝΤΕΠΕΝΤΕΟ ΑΝΔΡΑΣ ΟΜΩΣΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 2ΦΥΛΩΝΤΟ SEX EINAI OTI ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙΕΜΕΝΑ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...