10 λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια

Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος μιας γυναίκας όταν θέλει να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της. Ωστόσο, πολύ συχνά οι γυναίκες συνηθίζουμε να υπερβάλλουμε και να κάνουμε λάθη που τελικά μας αδικούν και μας κάνουν να φαινόμαστε ακόμη και δέκα χρόνια μεγαλύτερες.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς ποια είναι τα δέκα συνηθέστερα και μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι γυναίκες όταν βαφόμαστε, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα διορθώσουμε και να δείχνουμε πάντα λαμπερές και νεανικές!

  1. Το υπερβολικό  make-up

Μία βάση που είναι πολύ παχιά κάνει να φαίνονται οι λεπτές γραμμές και «σβήνει» τη λάμψη του προσώπου σας. Χρησιμοποιείται make-up μόνο όπου χρειάζεται για να διορθώσετε τυχόν δυσχρωμίες, δεν χρειάζεται να καλύπτετε κάθε εκατοστό της επιδερμίδας σας. Όταν αγοράζετε make up, αποφύγετε αυτά που περιγράφονται ως «ματ», «βελούδινα» και «μεγάλης διάρκειας», προτιμήστε αυτά που έχουν υγρή σύσταση. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, το make up μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται «σπασμένη» και να τονίζει τις δυσχρωμίες, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα και απλώνετε πάντοτε μία ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό.

 

  1. Το  παραπάνω concealer κάτω από τα μάτια

Ένα πολύ πυκνό σε σύσταση concealer σε μορφή στικ μπορεί να καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, παράλληλα όμως τραβάει την προσοχή στις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στην περιοχή αυτή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα highlighter σε μορφή στυλό με βουρτσάκι και εφαρμόστε το μόνο στις εσωτερικές γωνίες κάτω από τα μάτια σας όπου οι σκιές είναι εντονότερες.

 

  1. Τα σκούρα κραγιόν

Ένα σκούρο χρώμα κάνει κάθε επιφάνεια να φαίνεται μικρότερη- μία ευπρόσδεκτη ψευδαίσθηση για τους γοφούς σας, αλλά όχι για τα χείλη σας. Για να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα (χαρακτηριστικό των νεανικών ηλικιών), επιλέξτε φωτεινά χρώματα και gloss. Οι επαγγελματίες make up artists χρησιμοποιούν ένα ακόμη κόλπο για να κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο πλούσια: πριν εφαρμόσετε το κραγιόν, περάστε με ένα highlighter σε μορφή στυλό την λεπτή γραμμή του άνω χείλους και μετά γεμίστε με το δάχτυλό σας προς τα κάτω.

 

  1. Το  τελείωμα με την πούδρα

Η νεανική επιδερμίδα αντανακλά το φως. Η πούδρα αποτρέπει την αντανάκλαση του φωτός και τείνει να μεγαλώνει τις γραμμές στην επιδερμίδα. Αν η πούδρα αποτελούσε το τελευταίο βήμα της ρουτίνας σας από τότε που πηγαίνατε στο Λύκειο, θα είναι δύσκολο να το εγκαταλείψετε με κρύα καρδιά. Ακολουθήστε το εξής πρόγραμμα: Πρώτον, αντικαταστήστε την πούδρα σας με μία ημιδιάφανη, σε δεύτερη φάση αρχίστε να τη χρησιμοποιείτε μόνο στην μύτη και το πηγούνι και τέλος, αντικαταστήστε την πούδρα με ένα πακέτο μαντηλάκια μίας χρήσεως με πούδα, τα οποία θα χρησιμοποιείται μόνο στο Τ του προσώπου σας (μύτη, πηγούνι, κούτελο), αν υπάρχουν στην Ελλάδα.

5. Το μαύρο eyeliner

Μην απορρίπτετε όλα τα eyeliner- είναι ένας υπέροχος τρόπος για να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα και ανοιχτά, αλλά διαλέξτε το καφέ αντί του μαύρου. Φροντίστε, όμως, και πάλι να διαχέετε το χρώμα. Το ζητούμενο είναι να τονίσετε τα μάτια σας απαλά και όχι με “σκληρές”  γραμμές. Μία χοντρή γραμμή eyeliner στα πάνω βλέφαρα μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο βαριά από ό,τι είναι. Η καλύτερη τεχνική: Γράψτε με ένα καφέ eyeliner τη γραμμή του άνω βλεφάρου, σύρριζα στις βλεφαρίδες, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική γωνία και στη συνέχεια «σβήστε» το με ένα πινέλο.

  1. Το  παρακάνετε με το μολύβι χειλιών!

Ένα μολύβι χειλιών μπορεί να βοηθήσει στο να σχηματίσετε τις γραμμές των χειλιών σας και να μην πάει το κραγιόν γύρω από το στόμα σας- αλλά θα πρέπει να το διαλέξετε με μεγάλη προσοχή. Αν σχηματίζετε τα χείλη σας πολύ έντονα ή με ένα χρώμα που είναι πολύ σκούρο, τα κάνετε να δείχνουν λεπτά και σφιχτά. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, το χρώμα του μολυβιού θα πρέπει να είναι κοντά στο χρώμα των χειλιών σας, όχι στο χρώμα του κραγιόν. Επιλέξτε ένα σε υγρή μορφή και χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε τα χείλη σας ομοιόμορφα.

  1. Μάσκαρα και eyeliner στις κάτω βλεφαρίδες

Το να τονίζετε τις κάτω βλεφαρίδες σας μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πεσμένα και να τραβήξει την προσοχή στους μαύρους κύκλους. Αντί για αυτό, γυρίστε τις βλεφαρίδες σας με το ψαλίδι και βάλτε μάσκαρα που μεγεθύνει τις βλεφαρίδες, από τη ρίζα τους μέχρι τις άκρες.

  1. Αποφεύγετε  το ρουζ

Το ροζ χρώμα στα μάγουλά σας δίνει ζωντάνια στο πρόσωπό σας! Και αν το ρουζ τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να προσφέρει και μία μικρή ανόρθωση. Χαμογελάστε, εντοπίστε το πιο σαρκώδες σημείο και τοποθετήστε το ρουζ λίγο πιο πάνω από αυτό. Φέρτε το χρώμα προς τους κροτάφους σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις με ένα χοντρό πινέλο, όχι γραμμικά. Άλλωστε θέλετε να αποφύγετε το αποτέλεσμα μίας γραμμής χρώματος κατά μήκος των μάγουλων σας.

  1. Προσοχή στο πώς βάζετε το κραγιόν

Τα όρια των χειλιών μικραίνουν με το χρόνο με αποτέλεσμα το παραπανίσιο κραγιόν να φεύγει πολύ εύκολα γύρω από το στόμα. Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή ένα πινέλο για να τοποθετήσετε το κραγιόν στα χείλη σας, ώστε να μην πέσει παραπάνω ποσότητα. Επικεντρώστε το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών σας και σπρώξτε με το δάχτυλό σας προς τις άκρες. Ολοκληρώστε με ένα balm ή ένα gloss.

  1. Τα πολύ σκούρα μολύβια φρυδιών

«Το χρώμα του φρυδιού σας «σβήνει» με το χρόνο, άρα το μολύβι φρυδιών που χρησιμοποιούσατε στα 25 σας δεν θα δείχνει τόσο κολακευτικό στα 50 σας», μας εξηγεί η make up artist Denise Markey. Επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών που είναι ένα ή δύο τόνους κάτω από αυτό του χρώματος του φρυδιού σας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα